Translate

marți, 2 august 2011

INCERTitudinea

“Un alpinist. A vrut sa cucereasca. Cel mai inalt munte !
S-a pregatit pentru asta timp indelungat si in final a hotarat sa se aventureze singur pentru a primi singur laurii victoriei.
Noaptea ascensiunii cazu grea pe inaltimile muntilor si omul nu mai vazu, mai nimic. Totul era negru. In jurul lui.
Pana si luna si stelele fusesera acoperite de nori negri.
Si cum se catara el la doar cativa metri de varful muntelui a alunecat si a cazut in gol. Alpinistul vazu in acea ingrozitoare cadere episoade din viata lui. Si bune, si rele. Se tot gandea, in cadere, la moartea care era aproape, cand deodata a simtit franghia de siguranta ca-i frange mijlocul. Fusese oprit din cadere si acum atarna in gol legat de acea franghie. A urmat un moment de tacere absoluta, in timp ce atarna in neant. Singurul lucru ce-i veni in minte fu : “Ajuta-ma Doamne !!! “.
Deodata auzi o voce venita din departari: “Ce doresti fiule?” “Salveaza-ma, Doamne!” striga alpinistul cuprins de frica mortii.
“Chiar crezi ca eu te pot salva ? “
“Da Doamne, cred in Tine “
“Bine, daca crezi in mine si in salvarea mea taie franghia de care atarni” spuse Dumnezeu.
Alt moment de tacere urma . Alpinistul se indoi si pierdu credinta. Franghia era singura care-l tinea in viata ……… asa ca nu taie franghia si hotari sa renunte la ajutorul dumnezeiesc.
A doua zi dimineata, echipele de salvare au anuntat ca au gasit un alpinist legat de franghia de siguranta la doar doi metri de pamant.
Murise ……… inghetat de frig.”
Tu, cat de atasat de franghia ta, esti ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu