Translate

luni, 19 septembrie 2011

Femeia crestina

- Femeia vrednica nu este pasiva, neputincioasa, lipsita de adevaratele responsabilitati ale vietii;
- Femeia inteleapta nu este timida, suficienta, lenesa ori tematoare. Ea, dimpotriva, e o adevarata regina a cuibului sau, ea stie rostul casei si a casnicilor sai; ea e responsabila de agoniseli si de organizarea acestora nu numai pentru bunastarea actuala a familiei, ci si pentru un start bun acordat in viata copiilor sai. Ea se gandeste nu doar la ai sai, ci si la aproapele sarac; casa femeii intelepte este model in societate.
- Soţul femeii crestine  are încredere în ea şi ea ii este sprijin autentic; el este cinstit, apreciat de ceilalţi lideri ai vremii lui; o respectă şi o binecuvintează spunând: “Există multe femei bune, dar pentru mine tu eşti cea mai bună dintre ele.”
- Copiii femeii crestine sunt crescuti in frica de Dumnezeu si devin modele in societate.
- Casa femeii virtuoase e tinuta in ordine, iar ea este întotdeauna activă; se trezeşte devreme pentru prepararea alimentelor şi pentru a organiza activitatile casnice. Toate le face cu dragoste si jerfelnicie.
- Femeia virtuoasa nu lucreza fizic doar in casa, chiar daca s-ar putea spune despre ea ca e casnica. Ea investeşte cu înţelepciune banii câştigaţi si ii chiverniseste .
- Femeia inteleapta îi ajută pe cei aflaţi în diferite nevoi.
- Femeia virtuoasa iubeste frica de Domnul (intelepciunea) îşi dezvoltă relaţia cu Dumnezeu.
- Podoabele femeii crestine sunt virtutile, iar frumusetea cu care isi cucereste zilnic sotul este frumusetea inimii.
- Femeia crestină nu vorbește de rău pe alții, nu cunoaște ambiția de a-și nimicii vrășmașii – ea se roagă pentru potrivnici.
- Cea mai mare binecuvântare a femeii credincioase este nașterea de prunci. Cand devine mamă, femeia creștină se bucură pentru că Dumnezeu a binecuvântat-o!
 DAȚI-MI  MAME  CREȘTINE  ȘI VOI SCHIMBA FAȚA LUMII. ”(Sf. Vasile cel Mare)
(Sursa: Schitul Darvari)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu