• vineri, 9 august 2013

    Rugaciunea pentru a avea copii, a Sfantului Efrem Cel Nou


    Dumnezeu iubeste copiii, nu trebuie decat sa ne rugam cu credinta si ne va darui prunci sanatosi. 
    Venirea pe lume a copiilor atat de mult asteptati a fost minunea care s-a raspandit cel mai mult despre Sfantul Efrem. Dupa multi ani in care nu puteau avea copii(chiar si 15 ani de asteptare), multe familii carora doctorii nu le dadeau nici o sansa, au povestit despre nesterea si zamislirea de prunci cu ajutorul Sfantului. Cu totii au adus multumire Bunului Dumnezeu si Sfantului Efrem care a mijlocit pentru ei. “Sfantul Efrem ne-a daruit o fetita dupa 15 ani”. “M-a ajutat sa-mi duc sarcina la capat, citind paraclisul Sfantului si ungandu-mi pantecele cu ulei de la candela lui”, sunt doar doua din sutele de cazuri in care rugaciunea Sfantului Efrem Cel Nou a facut adevarate minuni. Iata mai jos rugaciunea Sfantului Efrem pentru cei care nu pot avea copii:

    ''O, Sfinte Efrem, grabnic ajutatorule al celor ce se roaga tie, primind putina noastra rugaciune, vino in ajutorul nostru. Intristata este inima noastra ca nu ne-am invrednicit a aduce pe lume copii. Mare este darul nasterii de prunci si mult se bucura parintii de copiii lor. Dar, din pricina pacatelor noastre, noi suntem lipsiti de aceasta bucurie. Stim ca multe femei care erau apasate de felurite boli si carora doctorii le spusesera ca pantecele lor vor ramane sterpe, s-au rugat tie si au primit ceea ce cerusera. Cine poate spune veselia lor, cand au vazut pruncii veniti pe lume dupa rugaciuni fara numar? Sau cine poate spune veselia barbatilor care, desi aflasera de la doctori ca nu vor putea avea copii, au crezut mai mult in ajutorul tau decat in stiinta acelora?

    Si noi credem ca ne poti ajuta, chiar daca rabdarea nostra s-a imputinat si credinta noastra este putina. “Da-le lor pantece sterp si sani fara lapte”, le-a blestema proorocul Osea pe femeile israielitilor care au parasit legea lui Dumnezeu. Ocroteste- ne sfinte sa nu cada si peste noi pedeapsa dumnezeiasca, ci, stiindu-ne pacatele, invata-ne sa ne pocaim sufletele prin pocainta. Roaga-te pentru noi, Sfinte Efrem, ca indreptandu-ne viata, sa primim si bucuria de a avea copii. Si daca ii vom avea, sa ii crestem in dreapta credinta, fiindu-le pilda de vietuire crestineasca. Iar, daca din pricini nestiute de noi, Dumnezeu ne va lasa lipsiti de acest dar, roaga-te sa mergem pe calea rugaciunii, pe calea cea ingusta care duce in Imparatia Cerurilor.

    Intareste-ne Sfinte Efrem, ca in viata sa nu cautam voia noastra, ci voia dumnezeiasca si in tot locul sa-i aducem lauda lui Dumnezeu cel iubitor de oameni, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.''

    Minunile pe care le face Sfantul Mare Mucenic Efrem sunt multe, nenumaratele tamaduiri au umplut pagini ale mai multor carti. Sfantul nu ajuta doar familii pentru a avea copii, face minuni si cu copiii bolnavi de boli grave si chiar incurabile, facanadu-i sanatosi. Sfantul face minuni cu toata lumea aflata in necazuri si suferinte, fie ca este vorba despre boala, serviciu, si alte greutati de trecut. Moastele Sfantului se gasesc la Sfanta Manastire a Buneivestiri a preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, manastire cunoscuta si sub numele de Manastirea Sfantul Efrem. Manastirea se afla in Grecia, in localitatea Nea Makri, regiunea Attica pe Colina Neprihanitilor.

    Aceasta rugaciune trebuie citita impreuna cu Paraclisul Sfantului Efrem Cel Nou. Tineti post, traiti in curatenie, faceti milostenie si daca Bunul Dumnezeu va vrea, prin mijlocirea Sfantului, veti avea copii.AMIN

    Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More